Semesterfirande

Ikväll har vi firat att det är semester. Jag gick på min semester förra fredagen med idag så har även Ulf börjat sin.

Vi grillade ikväll och som tillbehör gjorde vi Sparrissallad, gudomligt god!

Sparrissallad

 4 port.
Ingredienser:
  • 200 g färska bönor t ex skär- och vaxbönor
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 rädisor
  • 140 g bacon
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka dragon
Instruktioner:
  1. Ansa bönorna och skär bort den nedre delen av sparrisen. Koka dem var för sig i saltat vatten och spola dem kalla. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skiva rädisorna tunt.
  3. Skär bacon i tunna strimlor och stek dem knapriga i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda senap med vinäger och olja, smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda grönsakerna med dressingen och strö över bacon och plockade dragonblad.

Till efterrätt blev det Gino med vispgrädde! Jättegod efterrätt när man äter LCHF!

Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *