Dinkellimpa med lingon och pinjenötter

En limpa
  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • ½ dl vetegroddar
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 mild lättyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • 1 msk olivolja (lite extra att smörja formen med)

Börja med att sätta ugnen på 175 o. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, vatten, lingon och olivolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite olja. Häll i smeten. Grädda längst ned i ugnen i ca 1½ timme.
Ta ut brödet och låt svalna helt innan du stjälper upp det.
Perfekt att frysa i skivor och ta fram som nybakt på morgonen.

Jag uteslöt kanel och kardemumma samt bytte ut pinjenötterna mot solroskärnor. Blev jättegott!

Hanna

Kommentera