Böcker jag köpte på bokrean i februari
Böcker jag köpte på bokrean i februari

På bokrean köpte jag två LCHF-böcker, LCHF för varaktig viktminskning och Lev gott med LCHF och periodisk fasta. Jättebra böcker och jag har fått en nytändning på LCHF efter att jag läste de.

I måndags började jag äta enligt Anna Hallens LCHF Basic. Detta innebär att jag ska äta tre mål om dagen, frukost, lunch och middag. Men även ett litet mellanmål,1 dl mandel. I dag är dag 3 och det är idag som brukar vara den jobbigaste. Att börja om på basic är nog vad jag behöver! Sockermonstret har varit på besök alldeles för mycket. Vilket även betyder att gluten/mjöl monstret också har varit här. Börjar blir lite trångt! Varje måndag skickar jag iväg dom men de är tillbaka på fredagarna! Men på fredag kommer jag inte öppna dörren!

Sockeravgiftning är svårt och det krävs mycket ansträngning och vilja. Viljan att blir smal och smidig är stor och jag måste fokusera på målet. För varje snedsteg ökar avståndet till målet. Enligt Anna Hallen så för varje undantag man gör, räkna med en extra vecka att nå målet. Så med ett undantag i veckan når jag aldrig mitt mål. Jag måste va konsekvent, att tacka ja ibland och nej ibland gör att livet blir en enda lång kamp. Jag måste ta ett beslut. Vill jag leva hälsosamt eller inte.

Jag vill vara hälsosam. Jag gillar träningsglada, hälsosamma Hanna mer än socialätaren Hanna. Det är nog därför som jag hamnade tillbaka i sockerträsket, socialt fika på jobbet. Arbetskamraterna hade baka glutenfritt för min skull och då är det svårt att stå emot. Men detta är mitt liv och jag mår bättre av att inte äta socker, mjölmat och extra kolhydrater.

Nu ser jag framemot en riktigt bra resa!

Tjingeling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Hej Världen!

Oj vad länge sedan det var jag bloggade! Vad hände? Tja inte vet jag… livet kanske… ja det…

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin Det är både nyttigt och bra 😉