LCHF betyder Low Carb High Fat och för mig betyder det att äta fullfeta produkter med bra protein. LCHF-principen bygger på att äta så lite kolhydrater som möjligt men för jag som har hypotyreos behöver äta lite mer liberalt. Det gör också att jag får kämpa med min viktminskning.

När jag viktminskar med LCHF så använder jag mig av handmodellen (Anna Halléns). Den går ut på att äta en handflata med protein, en knuten hand ovangjordsgrönsaker och ca 1 msk-1dl god sås samt fyra mål om dagen.

Det viktigaste tipset för att viktminska med LCHF är att stanna upp och njuta av livet. Oro skapar tröstätande. Sömnbrist skapar hunger. Stress skapar fettinlagring och uttråkning skapar skåpssökande och därmed småätande.

För att kunna viktminska med LCHF små måste du lyssna på dig själv. Sluta läsa och lyssna på genvägar och snabba tips. De fungerar inte, då skulle ju alla vara toksmala nu.

Jag tycker inte livet ska vara en kamp. Jag vill äta och njuta av helger. Vad jag inte vill är att känna ångest och hetsäta titt som tätt. Därför är viktminska med LCHF mitt LCHF-recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

God Tisdag!

Jag säger som Adam Alsing, God Tisdag! Här är det superhärligt väder, solen skiner och himlen är blå.…

Citronvatten

Varje morgon börjar jag dagen med att dricka två glas med ljummet vatten. Inte ljummet vatten ifrån kranen…