Jag har länge bantat och så här efteråt så inser jag att jag missat så mycket. Jag har begränsat mig i så många saker och känt att situationer har varit jobbiga för mat och dryck har brutit mot mina “regler”. Inför sommaren och semestern var jag så trött på att fundera på hur och vad jag skulle äta att jag bara bestämde mig för att sluta banta. Det var det bästa beslut jag tagit. Jag har iofs tänkt på att börja banta och äta hälsosamt nästan varje dag men efter jag påmint mig själv att det inte är vägen att gå så har ångesten släppt och lugnet infinnit sig.

Min regel är att det finns inga förbud. Jag får äta vad jag vill och när jag vill MEN jag måste verkligen vilja ha det, inget slöätande. Efter fyra veckor så inser jag att jag gillar faktiskt hälsosammare mat, såsom sallad och bönröror, grillad kyckling och kött. Jag gillar inte läsk till maten utan föredrar bubbelvatten. Jag äter egentligen inte så himla onyttigt utan det är ju godiset som är min “bov”. När jag får äta godis när jag vill så försvinner mycket att dramatiken. Jag har inte en enda gång tänkt att nu är det kört, lika bra att jag äter upp all choklad som jag har kvar, utan jag har tagit två-fyra rutor och så har det varit bra.

Nackdelen: Jag har gått upp i vikt, magen är lite extra stor men vad gör det. Det kommer väl försvinna nu när jag jobbar igen och man får in rutiner med middagar och motion.

Jag har under sommaren funderat mycket på vänner och relationer. Jag har varit lite missnöjd i några relationer med vänner och har avslutat dessa och innan jag beslutade mig för det så funderade jag mycket på vem jag är och varför jag höll kvar i vänner som uppenbarligen gjorde mig ledsen. Jag antar att det beror på att jag har svårt att släppa taget och jag hade en längtan av att få tillbaka den nära vänrelationen som vi hade. Men när jag insåg de antagligen inte kände samma sak och att var sak har sin tid så kändes det lättare.

Jag är… började jag inlägget med och jag är…

… en glad och go tjej. Jag skrattar mycket och gärna. Jag gillar att umgås och att göra lite tokiga saker. Jag gillar att fika och äta god mat. Jag dricker gärna gott vin och älskar ostkaka (tror jag! har inte ätit det på länge =) Jag älskar med hela mitt hjärt och jag är lojal. Jag lever livet och älskar mitt liv. Jag älskar mitt jobb. Jag tränar för att må bra och jag gillar att virka, sticka och sy korsstygn. Jag älskar min man och mina underbara två barn. Jag är frisk från bantarhets och hetsätning. Jag har en kropp som är frisk. Jag kan springa och klättra i träd =) Jag är snäll och vet vem mina vänner är. Jag vet vad som är viktigt och vad som är viktigt för mig i mitt liv. Det här är mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Nu är det mörkt…

… på morgen! Idag var det mörkt på bussen. Jag skulle tända lampan som finns vid varje säte…

Semestern är slut

Nu är Ulf semester slut. Han har jobbat i snart i vecka. När han går kl 5, pussar…