LCHF-Kladdkaka med jordgubbar och grädde

LCHF-kladdkaka

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 dl sockerströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 150 gram smör
  • 200 gram choklad minst 70 %
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
  3. Vispa ägg och sötning pösigt.
  4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
  5. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.
  6. Häll smeten i en smord springform "bröad" med kokosflingor men nästa gång ska jag klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen istället. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen till ett finare fat.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara t10 minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag.
  8. När kakan svalnat något ställde jag in den i kylen för att sedan ta fram lagom till servering

Relaterade recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *